Balcic – Cuibul linistit

DSCN5588

Balcic este unul dintre cele mai cunoscute orase din punct de vedere turistic ale Bulgariei. Denumit si „Orasul alb”, Balcic beneficiaza din plin de pozitionarea pe un teren terasat si incanta turistii cu stradutele in panta pietruite, cu cladirile sale albe cu influente mediteraneene, cu golful care ofera o priveliste incantatoare asupra marii.

Se afla la aproximativ 60 de km de Vama Veche, avantajul venind din faptul ca la Balcic lumea este foarte linistita si are un comportament mai mult decat civilizat.

DSCN4410

DSCN5604.JPG

DSCN4439

DSCN5590

DSCN4452

DSCN4426

DSCN4293

Este un loc minunat, romantic, cald si primitor, cu peisaje fascinante, hoteluri care ofera conditii foarte bune la preturi convenabile dar, mai ales, Balcic este fascinant pentru Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica, fiind foarte bine ingrijita.

Constructia a fost ridicata din ordinul Reginei Maria si era resedinta de vara si, in acelasi timp, locul preferat al acesteia, castelul fiind situat pe malul marii. Biletul pentru vizitarea ambelor obiective costa 10 leva, avand posibilitatea de a vedea: Fantana de Argint (in care se arunca un banut pentru implinirea unei dorinte), Gradina Divina – care contine o colectie de cactusi, Capela Stella Maris, construita din piatra in stil bizantin, Gradina de Trandafiri, Aleea Crinilor si Templul Apei – unde se coboara spre mare, Cascada si Puntea Suspinelor. In mod normal, vizita Castelului si a Gradinii Botanice dureaza in medie patru ore.

A fost locul de suflet al Reginei Maria. A lăsat ca testament să-i fie adusă inima aici, după moarte şi aşezată în mica bisericuţă „Stella Maris”, de la malul mării.

In drumul dinspre Vama Veche spre Balcic trebuie neaparat vizitat Cap Kaliakra.

Poate ca in lumea de azi exista mai multa ura decat dragoste. Dar dragostea e mai puternica si intr-o zi, chiar daca nu voi mai trai sa o vad, ea trebuie sa invinga.” Regina Maria a Romaniei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s