Atena

DSCN2588

Atena este orasul principal al Greciei, cu cea mai mare concentratie de populatie. Orasul Atenian purta denumirea de Atica si pentru a deveni protectorul orasului, doi zei s-au infruntat, Atena si Poseidon, fiecare dintre ei daruind orasului cate ceva. Poseidon i-a daruit orasului apa sarata in timp ce Atena a daruit orasului maslinul. Zeii din Olimp au considerat maslinul mai important, astfel ca orasul poarta acum numele Atenei.

In capitala Greciei putem vizita Acropole, intrarea este 12 euro si include: Templul lui Zeus, Teatrul lui Dionysos, Agora, Forumul Roman, precum si Parthenonul.

DSCN2109

DSCN2225

DSCN2125

DSCN4234

De asemenea, se poate vizita cladirea Parlamentului, pentru a vedea schimbarea garzii, in Piata Syntagma, dar si Stadionul Olimpic.

 DSCN2345

DSCN2347

DSCN2375

DSCN2104

DSCN4184

Pentru plimbari si relaxare, magazine si restaurante, este de recomandat cartierul Plaka, vechea zona turistica a orasului. De asemenea, trebuie parcurs Monastiraki, in centrul careia se afla piata cu acelasi nume, fiind una dintre cele mai aglomerate si mai interesante zone comerciale din Atena. In acest adevarat bazar, plin de magazine si tarabe, se vinde orice.

Portul Pireu din Atena reprezinta legatura dintre capitala Greciei si diferitele insule ale tarii, Pireul avand un caracter cosmopolit si un farmec aparte, la care se adauga frumoasele cladiri publice, haosul, traficul si zgomotul pe care te poti astepta sa le gasesti intr-un port aglomerat.

DSCN2327

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s