Delta Dunarii – Dunavatu de Jos

DSCN5061

Dunavatu de Jos este o localitate situata in judetul Tulcea, in comuna Murighiol, la o distanta de 46 de km fata de orasul Tulcea, fiind asezat pe partea dreapta a Bratului Sfantu Gheorghe.

Turistii acestei localitati au ocazia sa cunoasca caracteristicile unui vechi sat pescaresc, putand admira natura si peisajele pitoresti oferite de Delta Dunarii. De asemenea, se poate vizita imprejurimile si se pot face plimbari cu ambarcatiuni cu motor, din sat, catre Lacul Razim si canalele din apropiere.

DSCN5081

DSCN5108

Pentru cazare, turistii localitatii Dunavatu de Jos, pot alege intre hoteluri, pensiuni si vile, cu clasificari incepand de la 2 pana la 5 stele.

Alaturi de Lacul Razim, alte atractii ale acestei localitati sunt reprezentante de ruinele orasului antic Halmyris si de Manastirea Halmyris, unde se afla moastele Sfintilor Epictet si Astion, cei mai vechi martiri din tara noastra, atestati de izvoarele aghiografice. Ei au patimit in anul 290, ca urmare a persecutiei lui Diocletian (284-305). Sfintii Epictet si Astion au primit moartea martirica in cetatea Halmyris, vechea cetate crestina asezata pe malurile Dunarii.

DSCN5009

DSCN4958

DSCN5007

DSCN5104

Dunavatul de Jos ofera posibilitati de pescuit, atat de pe dig, cat si de pe o barca, care se poate inchiria. Se poate pescui in lacurile si canalurile de pe langa sat sau se poate merge in Delta, speciile de pesti ce pot fi pescuite sunt variate: biban, stiuca, crap, somn, caras, etc.

Satul Dunavatu de Jos reprezinta locatia potrivita de vacanta, atat pentru iubitorii de pescuit si de preparate culinare din peste, cat si pentru iubitorii de natura care doresc sa se relaxeze in Delta Dunarii.

DSCN4993

DSCN5110

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s