Cap Kaliakra

DSCN4120

Capul Kaliakra se află în partea de nord-est a Bulgariei, la mai puțin de 60 de km de Vama Veche și 80 km de Varna. Este o limbă de pământ cu o înălțime de 60 m, ce pătrunde în mare 2 km.

Nu trebuie ratat acest loc deosebit în drumul  spre stațiunile de litoral bulgărești (dacă iesirea din tara se face pe la Vama Veche). Exista multe indicatoare spre Capul Kaliakra, se face stânga în zona orașului Kavarna și după aprox. 13 km se ajunge la destinație. La intrare se plătește o mică taxă de persoană, dar merită. Înainte de parcare, pe partea dreaptă, se descopera un obelisc denumit “Poarta celor 40 de fecioare”. Legenda spune că pentru a nu cădea în mâinile otomanilor, 40 de fecioare și-au legat părul una de alta și s-au aruncat în apa mării. Obeliscul a fost ridicat în memoria lor.

DSCN4058

DSCN4026

DSCN4065

DSCN4081

DSCN5577

Priveliștea este impresionantă datorită malurilor abrupte și stâncoase ce se îmbină cu marea într-un mod deosebit.

Aici se gasesc suveniruri, un mic muzeu într-o grotă, ruine, o poartă unde se pot face fotografii frumoase, o capelă ce se înalță timid în capătul peninsulei și un restaurant unde se poate servi preparate din fructe de mare și alte delicii culinare.

DSCN4098

DSCN4097

DSCN3985

DSCN4091

DSCN4101

Capul Kaliakra este un loc foarte potrivit pentru plimbări placute, fotografii incredibile și relaxare la malul Mării Negre.

Pe lângă spectaculoasele stânci de coastă, rezervaţia Kaliakra mai cuprinde peste 400 specii de plante şi 310 feluri de păsări, o mare parte dintre ele protejate prin lege. Regiunea este extrem de importantă pentru păsările migratoare, deoarece Via Pontica – a doua mare rută de migraţie din Europa, trece prin ea.

DSCN4069

DSCN4102

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s