Cap Sounion

DSCN2316

Templul lui Poseidon a fost construit in anul 444 i.e.n pe ruinele unei constructii mai vechi, din anul 490 i.e.n., fiind dedicat cultului zeului marii, Poseidon. Se afla situat in varful Capului Sounion (Akra Sounion) si se inalta la peste 60 m de marea Egee care il inconjoara, fiind realizat din marmura gri.

Initial, Templul lui Poseidon avea 34 de coloane, dintre care doar 15 mai sunt intregi si in pozitie veriticala.

Legenda spune ca in acest loc, Capul Sounion, regele Egeu (Aegeus) din Atena s-a aruncat de pe stanci in mare vazand panzele negre ale corabiei lui Tezeu, fiul lui.

Tezeu se intorcea din Creta unde invinsese Minotaurul, dar uitase sa schimbe panzele negre cu unele albe. Astfel, tatal lui, regele Egeu, a crezut ca a murit. Astfel, marea a capatat numele de Marea Egee.

DSCN2325

DSCN2259

DSCN2253

Cap Sounion este retinut ca situl unde se afla ruinele unui templu grecesc antic dedicat lui Poseidon, Zeul Marii din mitologia greaca clasica.

Intr-o tara maritima ca Grecia, Zeul Marii a ocupat o pozitie inalta in ierarhia divinitatilor. Ca putere, Poseidon a fost considerat al doilea dupa Zeus, zeul suprem. Mania cumplita a lui Poseidon, manifestata sub forma furtunilor, era foarte temuta de catre toti marinarii.
Templul de la Cap Sounion-Attica a fost prin urmare un loc unde marinarii si, de asemenea orase intregi sau state, puteau venera zeul Poseidon aducand sacrificii sau lasand ofrande.

DSCN2291

DSCN2295

Taxa de intrare la Templul lui Poseidon este de 4 EUR pentru adulti si 2 EUR pentru copii si studenti. Intrarea este gratuita pe 6 martie, 5 iunie, 18 aprilie, 18 mai, ultimul weekend din septembrie, prima duminica din fiecare luna si pe 27 septembrie.

Drumul din Atena pana la templu este in cea mai mare parte pe coasta si ofera niste peisaje mirifice. In afara de faptul ca este renumit in intreaga lume pentru ruinele celor doua temple, Capul Sounion reprezinta si locul unde, in anotimpul de vara, resedintele de lux ale atenienilor devin neincapatoare. Zona de aici este considerata una dintre cele mai scumpe ale Greciei.

Intrega zona reprezinta o combinatie de soare, apa si ruine antice ce  se impletesc armonios, oferind astfel intregul pachet adus de aceasta tara minunata, dintr-o singura privire. De aceea, Capul Sounion este foarte cautat printre turistii atenieni, mai ales pentru excursiile de o singura zi, fiind locul perfect de petrecere a unei seri relaxante, cu apusul de soare ce se lasa peste Marea Egee.

DSCN2324

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s